jump to navigation

Ciwel Karo Cenil April 21, 2010

Posted by M.R in PANGANAN.
Tags: , , , , , , ,
trackback

Ciwel karo Cenil kuwe klebu jajanan pasar. Angger sing loro kiye kayane nang endi-endi ana. Ciwel sing angger dipangan empuk-empuk esih mambu lobak/budin, mangane karo srundeng sing rasane gurih. Jan klop pisan koh. Lha nek cenil sing biasane abang utawa ijo dipangan kenyil-kenyil, mangane karo ampas ditambahi gula pasir, madan kena dienggo olahraga cangkem.

Bedane apa sih Ciwel karo Cenil, nek di dol-e tah biasane bakule siji.Nek Ciwel digawene sekang lobak (nganggo istilah lobak bae lah, wong nang desaku ngaranine kaya kuwe, dadi nek nang kene nemu istilah lobak, maksude ya budin utawa singkong), sing diparud, disaring, dikon meneb, diarah pathine. Nah pathi lobak sing esih teles mau terus di dang, nek wis mateng dadine ciwel. Deneng sih ireng, irenge kayane sekang oman sing diobong, diarah areng-e, disaring terus diarah banyune. Nek ora oman ya blukang sing diobong.

Oman sih apa? oman kuwe ya damen sing wis garing. Nek blukang sih? blukang kuwe ya pang wit klapa.

Ciwel

Merga digawe sekang pathi sing esih seger, mulane ciwel biasane esih ana aroma lobak-e sing mandan-mandan langu semendhing.  Tapi nek ora langu engko malah kaya gethuk. Nah, kaya nang ndhuwur mau, mangan ciwel cocoge karo srundeng. Biasane nek tuku, ciwel-e nang bakule diirisi tipis, ben gampang mangane.

Angger Cenil, digawe sekang pathi lobak sing wis dadi. Maksude wis garing dadi pathi sing putih. Terus pas gawe kayane dicampuri glepung sagu apa ya, mulane dadine kenyil-kenyil. Ben apik ditambai tares warna abang utawa ijo. Cenil biasane wis ora mambu lobak dadi ora langu. Nek wis dadi, cenil diirisi kothak-kothak. Lha nek arep mangan dicampur karo ampas klapa dicampuri gula pasir.

Cenil

Ciwel karo Cenil klebu jajanan pasar sing awet nganti seprene. Soale bahane gampang, regane murah terus rasane ya enak. Bocah-bocah kon mangan ya seneng. Nek dipikir-pikir ya lewih sehat nimbang jajanan gawean pabrik. Kayane amben pasar nang Banyumas ana sing dodol panganan loro kiye. Nek nang pasar Banyumas nang nggon gang sing sekang Toko King maring ngalor, pinggir Toko Mas Putra. Utawa sebrange Ada Murah.

Kae lho ngisor baliho Fexi mlebu tulih ana gang..

Kae ibune sing dodol Cenil karo Ciwel sing nganggo kebaya

Advertisements

Comments»

1. Tweets that mention Ciwel Karo Cenil « Banyumasan Blog -- Topsy.com - April 23, 2010

[…] This post was mentioned on Twitter by IMAM-MASKED FORM. IMAM-MASKED FORM said: Ciwel Karo Cenil: http://wp.me/pNtJs-1m […]

Like

2. pay - April 23, 2010

aku kangen jiwel (ciwel)!!! neng daerahku (purbalingga) nyeluke jiwel, dijimot siji langsung nguwel!!! hahahahaha..

kang, janjane akeh apa ora blog banyumasan? gwe kumpulan blog banyumasan yuh….

Like

wonggading - April 26, 2010

ayuh kang ngumpul lah blog banyumasan…. aku juga lagi belajar ngeblog ndilalah banyumasan juga.

Like

3. maskur - April 24, 2010

Ngesuk kang, tek golet-e angger kober

Like

4. alrozi - April 24, 2010

wah jan, pancen enak tenan panganan iku pakdhe… nang mBantul, jajan pasar tasih akeh, tapi yo kuwi; kudu ngubek2 pasar… soale wis jarang di jajakke nang pedagang keliling… nek kepingin cenil n ciwel yo kudu gelem sobo pasar 😛 nak biyen kan akeh banget, saben wong dodol mesti nggowo dipincuk… [halagh, bosone kacau, padahal wong njowo…] xixixixi

Like

5. wonggading - April 26, 2010

hahahaha………jian rika kepikiran nulis panganan kiye ya, njaluk izin tek copy paste nang blog ku ya kang……

Like

6. maskur - April 26, 2010

ya nganah kang di copy paste, ningen aja kelalen disogi alamtku kiye, ben sing maca ya padha maring ngeneh.
Eh rika melu komunitas blogger cilacap ya. aku be melu tapi blog sing siji.
Wah nggone rika wis akeh tulisane ya

Like

7. jakober - April 28, 2010

jyan guwe panganan favoritku kang, mbiyen nek niniku meng pasar mesti aku wekas cenil

Like

8. wonggading - May 1, 2010

kang… deneng ana sing nulis artikel pada plek karo tulisane njenengan ? apa njenengan juga sing nulis ya kang….

kiye tulisane nang kene :

http://mikobans.blogspot.com/2010/04/ciwel-karo-cenil-jajanan-banyumasan.html

Like

Maskur - May 1, 2010

Jelase tah wong kuwe anu copy paste, jajal tek ngendhong maring nganah

Like

9. Cenil utawa Cethil « Wonggading’s Blog - May 1, 2010

[…] maca artikel panganan tradisional nang blog e kang Maskur dadi kelingan jaman cilikane inyong pas nang Kroya koh, jian maraih kangen karo Kroya jaman semono. […]

Like

10. mofTeefeCAP - May 17, 2010

Just want to say what a great blog you got here!
I’ve been around for quite a lot of time, but finally decided to show my appreciation of your work!

Thumbs up, and keep it going!

Cheers
Christian, watch south park online

Like

11. Galih - May 25, 2010

kang ngerti sejarahe ciwel ra? q lgi hunting2 kie tentang ciwel dkk. tlg dibales y, tengkiu

Like

12. wahyudi - August 22, 2011

aku seneng ciwel tapi siki ko langka sing dodol nek mangan ciwel mbiyen sering keloloden wong angel di eleg

Like

13. ulfa - November 18, 2011

kancaku mbiyen diparabi nani ciwel, jebule siki aku ngerti.. dadi ciwel kuwe sing ireng ya kang?
nang pasar tangerang kene ana sing dodol, tapi wong indramayu.
kumpit banget.ana sing kaya ciwel tapi kuning, ciwele juga ana sih…ana grontol, gatot,ketan, terus mbuh apa maning aku kelalen jenenge….
lumayan , nggo tamba kangen, tapi pancen jan enak koh…

Like

Maskur - November 19, 2011

Ciwel putih ya ana yu rika jane wong kota banget apa yah, nganti ora ngerti ciwel hehehe

Like

14. Asih Wigati - April 12, 2012

Carane gawe ciwel kepriben ? jal aku diwarahi

Like

Maskur - April 12, 2012

ya budin diparud diarah patine terud di dang nek wis dadi dientas dibentuk diris-iris

Like

15. Joko - February 19, 2013

Inyong paling seneng nek lagi bali nang glempang Purwokerto soale bisa jajan cenil maning biasane dicampur karo lupis, jan jos temenan tapi nek nang Semarang cenile rasane beda karo nang Purwokerto kurang kenyil2 apa maning mendoane jan numani pisan.

Like

16. misbmanise - August 8, 2014

aku dadi pengen bali maning koh. wingi nang pasar Sumpyuh ra ketemu ciwel 😦

Like

penjol - November 20, 2014

Ya,ialah ,panginyongan tetep urip sa lawase isih ana teluk penyu nang Cilacap….

Like

17. afni a - April 5, 2015

nang desaku pamarican lah wis langka sing jenenge ciwel. langka sing gawe. aku managn agi tesih cilik enake pool

Like

18. Warsiati - March 31, 2016

Oh jiwel kangen aku

Like

19. Afit fajar - May 3, 2016

Ciwel nang kampungku jan anu paling enak temenan aku ora nglombo,soale aku peenah mangan ciwel nang daerah liya enakke ora pada,aku kangen bgt karo ciwel nang kampung sumpiuh banyumas,bakule isih ana ora ya?

Like


Mangga Komentare

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Pramukamaos's Weblog

Just another WordPress.com weblog

Doel Prepal's Blog

Never stop exploration

Kawiçastra

koleksi buku mahabharata, ramayana dan pewayangan

Listrik di Rumah

Memahami Perilaku Listrik sehari-hari di Rumah

icalproject's

cepat jalur kanan, santai jalur kiri

masbrow

Mencari kehidupan di tengah kehidupan

Timbangan Salter Dunia Timbangan

DUNIA TIMBANGAN,081280780615,081291999252,men Jual Timbangan Salter,Harga Timbangan Salter 5 Kg,10 Kg,25 Kg,50 Kg,100 Kg,Timbangan Salter,Timbangan Gantung Salter,Timbangan Salter 5 Kg,10 Kg,25 Kg,50 Kg,100 Kg,Harga Timbangan Duduk,Harga Timbangan Nagata,Harga Timbangan Analitik,Harga Timbangan Digital,Harga Timbangan Manual,Harga Timbangan Duduk Digital,Harga Timbangan Mekanik,Harga Timbangan Buah Digital,Harga Timbangan Duduk Digital,Harga Timbangan Gantung Digital,Harga Timbangan Gantung,Harga Timbangan Sapi,Harga Timbangan Laundry,Harga Timbangan,Timbangan Duduk,Timbangan Digital,Timbangan Mekanik, Timbangan Duduk Digital,Timbangan Laundry,Timbangan Sapi,Timbangan Nagata,Timbangan Cahaya Adil,Timbangan Allegra,Timbangan Quattro,Timbangan Adam,Timbangan Analitik,Timbangan Chq,Timbangan Matrix,Timbangan Salter,Timbangan Pocket,Timbangan Manual,Timbangan Gantung Manual,Timbangan Gantung Manual

FATHAN MOTOR

Spesialis kaca film mobil dan gedung

PERCETAKAN ONLINE

Percetakan, Foto Copy, Penjilidan, Pengetikan, Design Grafhis, Print dan Komputer

PERCETAKAN BUKU SURAT YASIN RAWAMANGUN Jakarta Timur 13220

Menerima : Percetakan Buku Yasin Bludru, Yasin Hard Cover, Yasin Majmu Syarif, Yasin Soft Cover, Yasin Spiral, Yasin Hard Cover Spiral, Yasin Hard Cover Batik, Dengan model - model yang terlengkap.

Cahaya Islam

Berbagi Ilmu

Hompimpa Creative Adv

TVC | Videotron | Billboard | Digital Print | Papan Nama | Neon Box | Branding Pin | Mug | Corporate ID | Kartu Nama | Periklanan | Web Design | Logo

Pusat Refill Toner

Refill Toner Di Tempat

Impossible

Selamat Datang , dan Terimakasih Telah Berkunjung

teknologi390

memberi informasi terhangat

bengkel panggilan jogja

kami siap membantu anda dalam mengatasi problem pada mobil anda.. contact kami.

SPREADING THE PEARL

Dedication For All

iimvixby.com

Passion seorang Perawat yang hobi otomotif

Rofotaku

Otaku Area

Bentaraunik

Ur Brand Ur identity !

NANDA PRINTING RAWAMANGUN - JAKARTA

Percetakan, Foto Copy, Penjilidan, Pengetikan, Design Grafhis, Print, Copy DVD / CD, Burning / Transfer DVD/CD dan Komputer

JaTiara

A Diary To Review & Share My Random Memories

Dildaar80's Weblog

Blog berita selektif dan artikel menarik

Panginyongan

Brigade Ngapak Banyumasan

A Rindu Istiqomah

Perempuan Di Jalan Hijrah

Nunoo's Journal

An ignorant rider

Berbagi Ilmu dan Pengalaman

Motivation Your Mind

BaruHits

Menyajikan informasi paling baru akhir-akhir ini

jonegoro13

A great WordPress.com site

karismauyy.com

in my mind

Jual Tas Grosir Tas Harga Tas Konveksi Tas Pabrik Tas

Konveksi tas, produsen tas, penjual perahu karet, konveksi baju murah dijakarta

nakulasahadewa

Hangudi Becik Sejatine Becik

WARUNG BIKER

motorcycle blog & tips motor

PUSAT OLEH-OLEH KHAS BANYUWANGI - OSING DELES

Teko Banyuwangi Kanggo Banyuwangi Lan Ibu Pertiwi

BMSPEED7.COM

Blog Otomotif Roda 2 Indonesia

KOMUNITAS PUTERA KRAKATAU

Gerakan Ekowisata dan Pemberdayaan Masyarakat LAMPUNG SELATAN

Hayyu Motor Airbrush

Bengkel, Cat Motor dan Airbrush

It's More Than The Numbers

And What Will Comes Next?

BANDITZ GUARD

custom crash bar engine guard

Kumpulan Karya Mahasiswa

Just another side of student

%d bloggers like this: