jump to navigation

Sing Nulis

Aku wong lanang lair tur gedhe nang salah siji desa nang Kabupaten Banyumas. Najan lunga meng ngendi-ngendia ya tetep atine Banyumasan, penganane ya favorit Mendhoan.

Pengalaman urip kawit cilik tekan gedhe kayane perlu tek tulis ben kena nggo crita maring anak putu, utawa sedulur-sedulur liya mbok ana sing ora ngerti. Soale siki akeh budaya, kebiasaan nang Banyumasan siki ilang.

Blog kiye isine werna-werna sekang warta, budaya, panganan nganti crita pribadiku dewek, sing jelas tetep Banyumasan

Advertisements

Comments»

1. Nuno_DeJavu - 1001_NN - February 22, 2010

Ooo,,,
ngono ta…
dadine aku pertamak kiye kang…
petromaaaaaaaaaxxxxxxxxxxx…………………………

Like

2. maskurmambang - February 22, 2010

@Nuno
Oh iya, matur nuwun

Like

3. Taufik - March 3, 2010

wah aku nggak bisa basa banyumasan . . .tapi yang penting eksis lah kang 🙂

Like

Bagol - February 2, 2017

inyong wong mbangsa grumbul tanupatra batire gramang

Like

4. A Seen - March 15, 2010

pesen campursari banyumasan. uenak rasane

Like

5. A Seen - March 15, 2010

!!!

Like

6. A Seen - March 15, 2010

lah salah
!!!!!

Like

Anonymous - July 21, 2013

Asslm….. melu seduluran ya kanggg….

Like

7. kluban.net - March 29, 2010

@Apdri
Bahasa Banyumas dan Tegal kanggo wong Banyumas jere beda,
akeh tembung sing beda
angger wong njaba Tegal lan Banyumas jere padha

Like

8. apdri - March 29, 2010

ngerti sedikit2… 🙂
btw, bahasa banyumas sama tegal itu sama ga… ?

Like

9. abepura - April 19, 2010

ana maning rika jan,…….melas kae kang topik ora teyeng basa mbanyumas,………

Like

10. dpouwel - April 19, 2010

mas, blogke apix banget ki. Diferensiasi, mantap!!!!
nyong ngei jempole nyong ki

Like

11. kluban.net - April 20, 2010

@abepura
ya rika sing njelasna nganah
@Innori
ya kaya kuwe lah

Like

12. ian abuhanzhalah - May 10, 2010

ra mudeng aku xixi

Like

13. Adji Triyono - May 22, 2010

Wong neng tivi angger ngomong banyumasan ndarani logat Tegal. Ujarku jaman sekien ana bae sing madak2na. Tegal Banyumas beda dialek, tapi kan tetep setlatah, yakue tlatah Banyumas. Kaya kuwe mbok?

Like

Maskur - June 7, 2010

Tlatahe ya beda, tapi padhane kuwe angger dibandingna karo sing ngomong bandhek
kayane wong sing ora ngerti, basa Semarangan Jogja ya dianggep padha bae, padahal beda lho

Like

14. Panginyongan - June 8, 2010

Absen..

Like

15. ismi - June 15, 2010

paporitku be mendoan kang…
aku uga wong mbanyumas asli..

Like

Maskur - June 16, 2010

Mendoan nggo wong Banyumas kuwe kebutuhan primer heheh

Like

16. rizalihadi - June 18, 2010

nek nikahan, jenenge “mbalik klasa”
nek blog? mbalik dolan?
bala kiye… padha inyong, bloge nganggo basa jawa.. ijolan link apa, kang?
salam kenal ya…

Like

мαšЌüя - December 6, 2010

ya kena

Like

17. pupeh - June 18, 2010

nderek langkung,nyong melu gendhu2 rasa lah,batir kerjaku rata2 wong bandhekan,nyong kadang2 nlangsa banget dinyek nek ngomong ngapak,diledheki thok.kepriben jal solusine?

Like

Maskur - June 18, 2010

ngalah bae disit, melu bandekan kan ora apa2 mbok. Nek perlu kanca2ne kon maca blog kiye, dadi ngerti. Wong banyumas ya pada pinter2. Sing sukses ya akeh.

Like

18. tunsa - July 9, 2010

melu-melu ah….
salam kenal kang…
waaah, inget samadi aku… 😀

Like

Maskur - December 6, 2010

salam kenal juga, samidi maksude

Like

19. Care Credit One - July 23, 2010

Wong neng tivi angger ngomong banyumasan ndarani logat Tegal. Ujarku jaman sekien ana bae sing madak2na. Tegal Banyumas beda dialek, tapi kan tetep setlatah, yakue tlatah Banyumas. Kaya kuwe mbok?
+1

Like

мαšЌüя - December 6, 2010

mandan bener

Like

20. Suharyanto - October 15, 2010

Salam kenal Mas, inyong ya wong ngapak ananging klairan sumatra dadi ora pati teyeng ngapak.

Tapi inyong seneng karo basane wong tuaku kiye… banyumasan. Wong tuane ionyong sekang banjarnegara…

Like

мαšЌüя - December 6, 2010

ya maturnuwun kang

Like

21. mimpi-pribumi - December 5, 2010

Lha dalah,Maskur…
Panjenengan meniko kagungan blog pinten to?

Like

мαšЌüя - December 6, 2010

akeh kang mimpi pribumi

Like

22. ngapakers.com - June 14, 2011

Sugeng tepang…..inyong melu seneng nek esih ana sing gelem nulis nganggo basa ngapak……

Like

23. Darb Partovi - June 28, 2011

Wong neng tivi angger ngomong banyumasan ndarani logat Tegal. Ujarku jaman sekien ana bae sing madak2na. Tegal Banyumas beda dialek, tapi kan tetep setlatah, yakue tlatah Banyumas. Kaya kuwe mbok?+1
+1

Like

Yuana Candra - October 3, 2011

setuju kang..

Like

24. Yuana Candra - October 3, 2011

Sing penting kabeh mau aja kaya kue bae yaa??

Like

25. uungferi - December 3, 2011

sing penting waras slamet kabehhhh kanggg

Like

26. Jmz Ghalligonglie - January 1, 2012

pda waras kabeh sdlur,,, inyonge be kturunane wong banyumasan ning aku kwit lair tkan siki uripe nang daerah sunda lwh jlse ya kue nang lakbok ciamis,,mbahbuyut2 ku asli wong kroya lan majenangan,,
tpi aku ttp mantp kro bhsane leluhur2ku dwk,,,
salam knal knggo skabeane…

Like

Maskur - January 1, 2012

Wah..apik temen kang

2012/1/1,

Like

27. bayu - May 1, 2012

inyong bocah panican kiyeh,,,brug menceng umah ku,, ,salam sejha tera kanggo wong banyumas lah,,,

Like

Maskur - May 1, 2012

Panican kuwe purbalingga ya kang?

Like

28. kupretngapak - October 31, 2012

asikkkk ketemu seduluurrrr… salam kenal ya kanggg…. uye uyee

Like

29. Anonymous - January 12, 2013

kiye sing duwe blog somakaton iring ngedi ya? aku jg cah somakaton jebolan sd mengangkang 2

Like

30. rina trisetia - February 20, 2013

kulanuwun..rasane seneng banget bisa mampir bloge Kang Maskur serasa pulang kampung abis aku urip nang Sumatra ben ndina krungune wong ngomong Minang apa Batak…aduuhh….lam kenal ya..aku kangen karo ciwel ge..hahahha

Like

Maskur - February 20, 2013

ciwele ora bia diemail je yu

Like

31. Iwa Riot - May 3, 2013

Salam kenal mas bro salam persahabatan dari jakarta yo hehe 😀

Like

32. nawa - April 12, 2014

enyonge wong mbangsa, kebasen banyumas, ….kang arah buntu-sampang, kurang lewih 3 kilo an, angger sekang mBanyumas Karesidenan, sekitar 12 kiloan, njenengan asline ngendi ?

Like

Maskur - April 12, 2014

aku asline kang Bangsa ngetan, wijahan ngalor… tapi siki dadi wong Cilacap

Like

Bagol - February 2, 2017

Inyong asline Bangsa pal8 tanggane ibu Kamisah mertuane mas Doli sampeane mbangsa endi kang

Like

33. misbmanise - August 8, 2014

wijahan kuwe kulon sumpyuh apa yah? inyong mlebune tambak. wetan sumpyuh.

Like

Maskur - August 8, 2014

bener pisan kuwe, sing akeh mie nyemek kae

Like

34. eko - November 9, 2014

Tanggal 12 november dalang giran nang maos lor ( ruwat bumi )

Like

35. desawlaharwetan - February 23, 2015

akeh temen redaksine..yah om

Like

36. m1 - February 25, 2015

test

Like

37. ranto - March 29, 2015

ora kelalen nang endi ora nomer 1 mendoan

Like

38. darsonogentawangi - April 8, 2015

sip lah kang….
magreh posting terus 🙂

Like

39. Khaerul Rey Tumansery - April 14, 2015

kang olih njaluk nomer hp.ne ?
aku arep takon takon penting…

Like

40. Semprull Arie - March 11, 2016

sip lik….
tambah seduluran ya lik,
nyong wogen, ger bojoku tanggeran tlahab sari.

Like

41. Bagol - February 2, 2017

Mendoan anget karo medang kopi kang

Like

42. Bagol - February 2, 2017

Mantep kang Ngapak Kompak

Like


Mangga Komentare

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Pramukamaos's Weblog

Just another WordPress.com weblog

Doel Prepal's Blog

Never stop exploration

Kawiçastra

koleksi buku mahabharata, ramayana dan pewayangan

Listrik di Rumah

Memahami Perilaku Listrik sehari-hari di Rumah

icalproject's

cepat jalur kanan, santai jalur kiri

masbrow

Mencari kehidupan di tengah kehidupan

Timbangan Salter Dunia Timbangan

DUNIA TIMBANGAN,081280780615,081291999252,men Jual Timbangan Salter,Harga Timbangan Salter 5 Kg,10 Kg,25 Kg,50 Kg,100 Kg,Timbangan Salter,Timbangan Gantung Salter,Timbangan Salter 5 Kg,10 Kg,25 Kg,50 Kg,100 Kg,Harga Timbangan Duduk,Harga Timbangan Nagata,Harga Timbangan Analitik,Harga Timbangan Digital,Harga Timbangan Manual,Harga Timbangan Duduk Digital,Harga Timbangan Mekanik,Harga Timbangan Buah Digital,Harga Timbangan Duduk Digital,Harga Timbangan Gantung Digital,Harga Timbangan Gantung,Harga Timbangan Sapi,Harga Timbangan Laundry,Harga Timbangan,Timbangan Duduk,Timbangan Digital,Timbangan Mekanik, Timbangan Duduk Digital,Timbangan Laundry,Timbangan Sapi,Timbangan Nagata,Timbangan Cahaya Adil,Timbangan Allegra,Timbangan Quattro,Timbangan Adam,Timbangan Analitik,Timbangan Chq,Timbangan Matrix,Timbangan Salter,Timbangan Pocket,Timbangan Manual,Timbangan Gantung Manual,Timbangan Gantung Manual

FATHAN MOTOR

Spesialis kaca film mobil dan gedung

PERCETAKAN ONLINE

Percetakan, Foto Copy, Penjilidan, Pengetikan, Design Grafhis, Print dan Komputer

PERCETAKAN BUKU SURAT YASIN RAWAMANGUN Jakarta Timur 13220

Menerima : Percetakan Buku Yasin Bludru, Yasin Hard Cover, Yasin Majmu Syarif, Yasin Soft Cover, Yasin Spiral, Yasin Hard Cover Spiral, Yasin Hard Cover Batik, Dengan model - model yang terlengkap.

Cahaya Islam

Berbagi Ilmu

Hompimpa Creative Adv

TVC | Videotron | Billboard | Digital Print | Papan Nama | Neon Box | Branding Pin | Mug | Corporate ID | Kartu Nama | Periklanan | Web Design | Logo

Pusat Refill Toner

Refill Toner Di Tempat

Impossible

Selamat Datang , dan Terimakasih Telah Berkunjung

teknologi390

memberi informasi terhangat

bengkel panggilan jogja

kami siap membantu anda dalam mengatasi problem pada mobil anda.. contact kami.

SPREADING THE PEARL

Dedication For All

iimvixby.com

Passion seorang Perawat yang hobi otomotif

Rofotaku

Otaku Area

Bentaraunik

Ur Brand Ur identity !

NANDA PRINTING RAWAMANGUN - JAKARTA

Percetakan, Foto Copy, Penjilidan, Pengetikan, Design Grafhis, Print, Copy DVD / CD, Burning / Transfer DVD/CD dan Komputer

JaTiara

A Diary To Review & Share My Random Memories

Dildaar80's Weblog

Blog berita selektif dan artikel menarik

Panginyongan

Brigade Ngapak Banyumasan

A Rindu Istiqomah

Perempuan Di Jalan Hijrah

Nunoo's Journal

An ignorant rider

Berbagi Ilmu dan Pengalaman

Motivation Your Mind

BaruHits

Menyajikan informasi paling baru akhir-akhir ini

jonegoro13

A great WordPress.com site

karismauyy.com

in my mind

Jual Tas Grosir Tas Harga Tas Konveksi Tas Pabrik Tas

Konveksi tas, produsen tas, penjual perahu karet, konveksi baju murah dijakarta

nakulasahadewa

Hangudi Becik Sejatine Becik

WARUNG BIKER

motorcycle blog & tips motor

PUSAT OLEH-OLEH KHAS BANYUWANGI - OSING DELES

Teko Banyuwangi Kanggo Banyuwangi Lan Ibu Pertiwi

BMSPEED7.COM

Blog Otomotif Roda 2 Indonesia

KOMUNITAS PUTERA KRAKATAU

Gerakan Ekowisata dan Pemberdayaan Masyarakat LAMPUNG SELATAN

Hayyu Motor Airbrush

Bengkel, Cat Motor dan Airbrush

It's More Than The Numbers

And What Will Comes Next?

BANDITZ GUARD

custom crash bar engine guard

Kumpulan Karya Mahasiswa

Just another side of student

%d bloggers like this: