jump to navigation

Fiksi Mini : “Ayu-ayu ngapak…” May 21, 2010

Posted by M.R in CRITA.
Tags: , ,
trackback

Aku jane ora seneng nek akeh wong sing ngece basa Banyumasan

“Ayu-ayu ngapak, ndeso”, ujare Ari asli Solo taun 2005. Taun 2010, ketemu nang bis aku takon: “Bojomu wong ngendi?”, jawabe Ari:”Banyumas!”

Melu gawe Fiksi Mini lah, tapi isine basa Banyumasan.

Kiye critane digawe merga kemutan jaman kuliah nang Solo. Angger ana sing kang Banyumas biasane diece, ngomonge ndesa. Jane madan panas atine, tapi ora apa-apa karo kanca ikih.

Nah ana sing wong wetanan, ulih bojo wong Banyumas, bareng ketemu ngomong Banyumasane fasih banget. Angger aku ngajak ngomong jawa wetanan malah dadi aneh.

Ya mbok sapa ngerti Fiksi Mini kedaerahan kaya kiye ditampa ya. Anu gratis ikih.

Advertisements

Comments»

1. Innori - May 21, 2010

pancen nyong ngapak, njur ngapa???

Like

2. Maulana Mufti - May 22, 2010

Inyong pan komentar ora nyambung kiye,… nggo rame-rame…

Hadiah istimewa kanggo Facebook…

Tutup akun facebook saiki yuuk….

Sebabe bisa diwaca nang kene :

http://aslibumiayu.wordpress.com/2010/05/22/rasulullah-dihujat-saatnya-hengkang-dari-fb/

http://aslibumiayu.wordpress.com/2010/05/22/kontroversi-facebook-mundur-atau-tidak/

cara nutup akun bisa diwaca nang kene:
http://aslibumiayu.wordpress.com/2010/05/22/cara-menutup-akun-fb/

Like

3. Wied - May 22, 2010

Jan temenan nyong tau ngalami ky sing de tulis rika kang…
Wektu kuwe nyong egin manggon nang Cilegon.
Ana kanca kantor, jenengé Parjiman, asli jawa wétan,
ning nyong kelalèn persisé wétané ngendi.

Dhéwéké crita, tau dolan meng Cilacap, terus nang kana weruh
bocah wadon ayu. Ning bar krungu bocah kuwé ngobrol karo batirè
nganggo basa “ngapak”, Parjiman langsung ora naksir babar blas…

Nyong mauné jané mung madan kesinggung sethithik, trs tek aruh_aruhi,
aja ngécé nemen2 ming basaku… Nék de terusna, kowé urusané karo nyong,
tek ancem kayakuwé…

Eh… Koh malah sengsaya nglédhék ming nyong…
“Sepisan maning tek tampong kowé Man!” Tek awas2 maning…
Jan ora gelem mandheg golé ngécé, temenan tek tampong seporété…
Ning dwké ora nglawan, malah nyong dadi melas…

Ya kuwé “cerpén’é” nyong… Kesuwun wis dewaca… 😉

Kang Maskur, Blooge rika jan maén pisan kang…

Like

Maskur - May 22, 2010

kepriwe nek nang WordPress kang
aku arep komen nang nggone rika abot pisan mbukake koh?
anu GPRS sih?

Like

siti muslimah - July 16, 2012

hhhhh…nek nyong beda maning critane, asli lairan semarang nanging wong tua pindah gombong, dadi tiapa liburan nek bali meng semarang, nyong sing dadi bahan ledekan..ngomong apa bae pada nirokna koh…nyengit banget…aku ayu juga loh mas…heheheh

Like

Maskur - July 16, 2012

Nglombo lah…endi buktine nek sampean ayu

Like

4. Rawins - May 22, 2010

Bojomu ngapak ya ri..?
Sing penting dudu wong Banyumas…
Wong ndi..?
Clacap…

Like

Maskur - May 22, 2010

Udu koh, Purbalingga…

Like

5. Cak Poer - June 4, 2010

Wis…jan cocog karo kisah nyataku kang xixiixi (marai isin) :mrgreen:

Like

6. 848dream - June 5, 2010

Aku wong wetanan.. lho Mas… :mrgreen:

Pancen temen cak,
aku dewe ya sering krungu idiom sing koyo ngono iku “Ayu-Ayu sayang e ngapak”

Tapi siji sing kuddhu di garis bawah i..
Pancen rata-rata ayu kok konco2 ku sing asale teko banyumas, purbalingga, purwokerto lan sekitar e.. 😳

Sakjane Ngapak yo ora opo2 aku malah seneng nek di ajak ngomong boso ngapak, soale karo mikir artine alon2 yen di ajak ngomong trus ugo blajar sithik-sithik

Like

7. Maskur - June 6, 2010

@848 Dream
silahkan angger arep blajar

Like

8. bram Kds - June 7, 2010

iyong juga wong wetanan kang..tepate kudus. tapi suwe ning purwokerto ( nem taunan ). sewalike kang….taon 98…pas anyar2e inyong ning grendeng malah inyong sing diguyu karo batir-batire iyong ning kana…lucu temen ujare….tapi kog malah iyong sing dadi blajar temen karo basa ngapak…siki malah angel nek basa mbandhek maning….
(sorry kang basane inyong campur2 soale siki wes bali ming wetang maning…). pisan maning kang tak tegesi : basa ngapak ora ngisin-ngisini ora….kuwi mau sebab wong wetanan baen sing ora biasa krungu dialek banyumasan. ganu inyong sering ming cilacap kang…nang teluk penyu seh…angger ana batire inyong sing wisudaan sering nraktir ikan bakar….priwe kang nek kapan2 obyek wisata ning kana juga di Liput nang Blogge kang Maskur. Contone pante putih ning nusa kambangan cedhek karo lapas..(ganu pernah kunjung ngana, bareng karo Cah Hkm Unsoed)

Like

Maskur - June 7, 2010

@Bram Kids
Wah, awake dewk seumuran ya..
Nek aku taun 98 malah manggon nang daerah sing ngomonge bandhek alus ya kuwe Solo, dadi gelem ora gelam nang kana ngomonge ya bandhek Soloan.
Tapi angger ketemu kanca kang Banyumas,ya Banyumasan. Nek aku ngomong Banyumas ya jelas fasih, oara bakal kelalen. Ngomong bandhek ya bisa, wong 5 taun nang Solo, 2 taun nang Jakarta tapi sedina-dina ngomonge bandhek soale kembule ya wong wetanan. terus siki nang Semarang wis 3 taun.
Tentang cilacap kayane keri-keri lah, aku soale kepengin crita sing umum banyumasan utawa khusu Banyumas disit. Soale aku asline Banyumas.

Like

9. Shark - June 26, 2010

hahaha…. nembe wingi ya kang ketemu nang cikarang….. wis aku tah ora isin-isin karo sapa bae ngomonge basa bumiayuan sing mirip karo basa banyumasan……

Like

Maskur® - June 28, 2010

Ora usah isin lah

Like

10. aguz ngapak - August 7, 2010

aja isin isin maring bahasane dewek nek ora kaya ce… NGAPAK for all

Like

Maskur® - October 10, 2010

ya ya setuju kang

Like

11. wa'ne - October 8, 2010

ngece jotos bae!!

Like

Maskur® - October 10, 2010

wah ya aja kaya kuwe lah

Like


Mangga Komentare

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Pramukamaos's Weblog

Just another WordPress.com weblog

Doel Prepal's Blog

keep showin' up

Kawiçastra

koleksi buku mahabharata, ramayana dan pewayangan

Listrik di Rumah

Memahami Perilaku Listrik sehari-hari di Rumah

icalproject's

cepat jalur kanan, santai jalur kiri

masbrow

Mencari kehidupan di tengah kehidupan

Timbangan Salter Dunia Timbangan

DUNIA TIMBANGAN,081280780615,081291999252,men Jual Timbangan Salter,Harga Timbangan Salter 5 Kg,10 Kg,25 Kg,50 Kg,100 Kg,Timbangan Salter,Timbangan Gantung Salter,Timbangan Salter 5 Kg,10 Kg,25 Kg,50 Kg,100 Kg,Harga Timbangan Duduk,Harga Timbangan Nagata,Harga Timbangan Analitik,Harga Timbangan Digital,Harga Timbangan Manual,Harga Timbangan Duduk Digital,Harga Timbangan Mekanik,Harga Timbangan Buah Digital,Harga Timbangan Duduk Digital,Harga Timbangan Gantung Digital,Harga Timbangan Gantung,Harga Timbangan Sapi,Harga Timbangan Laundry,Harga Timbangan,Timbangan Duduk,Timbangan Digital,Timbangan Mekanik, Timbangan Duduk Digital,Timbangan Laundry,Timbangan Sapi,Timbangan Nagata,Timbangan Cahaya Adil,Timbangan Allegra,Timbangan Quattro,Timbangan Adam,Timbangan Analitik,Timbangan Chq,Timbangan Matrix,Timbangan Salter,Timbangan Pocket,Timbangan Manual,Timbangan Gantung Manual,Timbangan Gantung Manual

FATHAN MOTOR

Spesialis kaca film mobil dan gedung

PERCETAKAN ONLINE

Percetakan, Foto Copy, Penjilidan, Pengetikan, Design Grafhis, Print dan Komputer

PERCETAKAN BUKU SURAT YASIN RAWAMANGUN Jakarta Timur 13220

Menerima : Percetakan Buku Yasin Bludru, Yasin Hard Cover, Yasin Majmu Syarif, Yasin Soft Cover, Yasin Spiral, Yasin Hard Cover Spiral, Yasin Hard Cover Batik, Dengan model - model yang terlengkap.

Cahaya Islam

Berbagi Ilmu

Hompimpa Creative Adv

TVC | Videotron | Billboard | Digital Print | Papan Nama | Neon Box | Branding Pin | Mug | Corporate ID | Kartu Nama | Periklanan | Web Design | Logo

Pusat Refill Toner

Refill Toner Di Tempat

Impossible

Selamat Datang , dan Terimakasih Telah Berkunjung

teknologi390

memberi informasi terhangat

bengkel panggilan jogja

kami siap membantu anda dalam mengatasi problem pada mobil anda.. contact kami.

SPREADING THE PEARL

Dedication For All

iimvixby.com

Passion seorang Perawat yang hobi otomotif

Rofotaku

Otaku Area

Bentaraunik

Ur Brand Ur identity !

NANDA PRINTING RAWAMANGUN - JAKARTA

Percetakan, Foto Copy, Penjilidan, Pengetikan, Design Grafhis, Print, Copy DVD / CD, Burning / Transfer DVD/CD dan Komputer

JaTiara

A Diary To Review & Share My Random Memories

Dildaar80's Weblog

Blog berita selektif dan artikel menarik

Panginyongan

Brigade Ngapak Banyumasan

A Rindu Istiqomah

Perempuan Di Jalan Hijrah

Nunoo's Journal

An ignorant rider

Berbagi Ilmu dan Pengalaman

Motivation Your Mind

BaruHits

Menyajikan informasi paling baru akhir-akhir ini

jonegoro13

A great WordPress.com site

karismauyy.com

in my mind

nakulasahadewa

Hangudi Becik Sejatine Becik

PUSAT OLEH-OLEH KHAS BANYUWANGI - OSING DELES

Teko Banyuwangi Kanggo Banyuwangi Lan Ibu Pertiwi

BMSPEED7.COM

Blog Otomotif Roda 2 Indonesia

KOMUNITAS PUTERA KRAKATAU

Gerakan Ekowisata dan Pemberdayaan Masyarakat LAMPUNG SELATAN

Hayyu Motor Airbrush

Bengkel, Cat Motor dan Airbrush

It's More Than The Numbers

And What Will Comes Next?

BANDITZ GUARD

custom crash bar engine guard

Kumpulan Karya Mahasiswa

Just another side of student

%d bloggers like this: