jump to navigation

Dolanan Beluluk May 10, 2010

Posted by M.R in DOLANAN.
Tags: , ,
trackback

Beluluk kuwe kena diarani pentil klapa. Dadi, nek bar manggar, terus metu blodho-blondhome calon klapa. Sedurunge dadi klapa ana sing diarani degan. Dadi urut-urutane kaya kiye : Mancung > Manggar > Beluluk > Cengkir > Degan > Klapa > Kiring.
Beluluk 1.jpg
Beluluk sing mati biasane tiba. Nah belulu tiba kiye sing kena nggo dolanan bocah.

Carane gawe dolanane gampang banget. Tlapukane sing nang bagean ndhuwure dicoplok. Terus siapna karet gelang sing ditugel karo pethilan sada. Karet sing ditugel kuwe dipasang nang beluluk nganggo sada. Carane beluluke dicubles nganggo sada sing dibarengi karo karet. Dadine kaya nang gambar.
Dolanane karete dicekel, beluluke diputer ngubengi tangan nganti karete mlintir Beluluk 2.jpg
Bareng mlintire akeh terus karete dijunjung. Beluke muter dewek nganti plintirane entong.
Beluluk 3.jpg
Dolanane ya mung kaya kuwe thok. Sing seneng biasane ya bocah sing umur 5 taun meng ngisor.

Ditulis nang dhuwur bis Utama Putra jurusan Cilacap-Semarang

Posted by Wordmobi

Advertisements

Comments»

1. nadi - May 10, 2010

Suwi-suwi kok aku seneng moco blog Mbanyumasan iki. Bener-bener lokal konten. Koyo bloge koncoku, Blontank nengn kene iki : http://blontankpoer.com/
Ayo terus Kang, kebaki dengan cerita lokal. Sebagai pengingat generasi mendatang.
*wis lali nulis boso kromo* 😀

Like

2. soksibuk - May 10, 2010

Banyumas ama banyuwangi kie cidak yo kie?

(mbuh bener ora kosakatanehihihi…)

Like

3. Maskur - May 10, 2010

@Kang Nadi
Siap kang, heheheh golet bahane madan angel
@Soksibuk
Banyumas meh ujung kulon jawa tengah, banyuwangi ujung wetan jawa timur, dai adoh banget, 15 jam perjalanan kayane

Like

4. MarUto - May 10, 2010

Sing paribasane ….nyengkir gading.
Kuwe apa kang?

Like

Maskur - May 11, 2010

Bukak buku basa jawa kang :mrgreen:

Like

5. Maulana Mufti - May 11, 2010

Ketiban beluluk sing nduwur rasane jan…. marem banget kang… inyong pernah ketibanan beluluk soale,… alhamdulillah dudu endase….

Yen ketiban cengkir luwih nyengir maning..

Ketiban kelapane….aduhhh..

durung yen ketiban blarake….

bapane inyong malah pernah terjun.. dudu ding …tapi tiba sing nduwur wit klapa… dadi kaya terjun bebas… balunge tugel.. waktu kuwe inyong esih kelas telu esde…

samene bae komentare inyong…
pan nggawe halaman khusu wong jawa lah ning blog ge inyong…

kayane seru banget ya… sing ora ngomong jawa ora olih mlebu…. ya kang ya….

Like

Maskur - May 11, 2010

Walah, aku alhamdulillahe urung atau ketiban apa-apa sekang wit klapa. Eh blog-e rika urung ana artikel anya ya

Iya jajal gawe blog/artikel sing basa Bumiayu, kayane basane tengah antarane Banyumasan karo Tegal-an

Like

6. wonggading - May 11, 2010

Dolananku jaman cilik kiyeh…..
jian top nemen ditulis nang bis Utama putra Cilacap-Semarang. ngger nyong biyen langganane Sumber Alam.

Like

Maskur - May 11, 2010

Sumber Alam kawanen kang, nek Utama pas banget, jam 7 tekan Semarang, bisa langsung ngodhe maning

Like

7. 848dream - June 5, 2010

Bus Sinar Jaya
Jakarta-Purwokerto

wahh pancen manteb cak.. dolalan bluluk kambil
(beluluk kelopo)
Sederhana karet gelang – bluluk – sodo (belung e janur)
dolanan ngono wae seneng setengah mati kok ndisik jaman sik cilik..

trus bedhil2 an teko debog..
pelepah pisang mulih2 di ajar simbok soale klambine kenek tlutuh gedang (getah pisang) ora iso ilang 😆

Like

Maskur - June 6, 2010

tapi cah siki wis ora padha ngerti je dolanan kedebog mau

Like

8. ulfa - November 24, 2011

se emutku jamanku cilik, beluluk juga sok dinggo campuran rujak bebek, campur pace nom karo babal. (ngerti babal ora kang sampeyan?) trus campurane buah werna-werna. siki sih ora tumon maning, paling sing isih tetep dinggo campuran rujak bebek ya mung gedang kluthuk.
gemiyen ana panganan sing jenengane semayi, tumon krungu ora kang? kuwe panganane wong susah, kaya pepes, tapi sekang ampas sing wis dijukut santene. akeh sing ider nang ndesa mbok?

Like


Mangga Komentare

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Notes from an Indonesian Policy Wonk

Notes and Analysis on Indonesian Current Affairs and Policies

Pramukamaos's Weblog

Just another WordPress.com weblog

Doel Prepal's Blog

Never stop exploration

Kawiçastra

koleksi buku mahabharata, ramayana dan pewayangan

Listrik di Rumah

Memahami Perilaku Listrik sehari-hari di Rumah

icalproject's

cepat jalur kanan, santai jalur kiri

masbrow

Mencari kehidupan di tengah kehidupan

Timbangan Salter Dunia Timbangan

DUNIA TIMBANGAN,081280780615,081291999252,men Jual Timbangan Salter,Harga Timbangan Salter 5 Kg,10 Kg,25 Kg,50 Kg,100 Kg,Timbangan Salter,Timbangan Gantung Salter,Timbangan Salter 5 Kg,10 Kg,25 Kg,50 Kg,100 Kg,Harga Timbangan Duduk,Harga Timbangan Nagata,Harga Timbangan Analitik,Harga Timbangan Digital,Harga Timbangan Manual,Harga Timbangan Duduk Digital,Harga Timbangan Mekanik,Harga Timbangan Buah Digital,Harga Timbangan Duduk Digital,Harga Timbangan Gantung Digital,Harga Timbangan Gantung,Harga Timbangan Sapi,Harga Timbangan Laundry,Harga Timbangan,Timbangan Duduk,Timbangan Digital,Timbangan Mekanik, Timbangan Duduk Digital,Timbangan Laundry,Timbangan Sapi,Timbangan Nagata,Timbangan Cahaya Adil,Timbangan Allegra,Timbangan Quattro,Timbangan Adam,Timbangan Analitik,Timbangan Chq,Timbangan Matrix,Timbangan Salter,Timbangan Pocket,Timbangan Manual,Timbangan Gantung Manual,Timbangan Gantung Manual

FATHAN MOTOR

Spesialis kaca film mobil dan gedung

PERCETAKAN ONLINE

Percetakan, Foto Copy, Penjilidan, Pengetikan, Design Grafhis, Print dan Komputer

PERCETAKAN BUKU SURAT YASIN RAWAMANGUN Jakarta Timur 13220

Menerima : Percetakan Buku Yasin Bludru, Yasin Hard Cover, Yasin Majmu Syarif, Yasin Soft Cover, Yasin Spiral, Yasin Hard Cover Spiral, Yasin Hard Cover Batik, Dengan model - model yang terlengkap.

Cahaya Islam

Berbagi Ilmu

Hompimpa Creative Adv

TVC | Videotron | Billboard | Digital Print | Papan Nama | Neon Box | Branding Pin | Mug | Corporate ID | Kartu Nama | Periklanan | Web Design | Logo

Pusat Refill Toner

Refill Toner Di Tempat

Impossible

Selamat Datang , dan Terimakasih Telah Berkunjung

teknologi390

memberi informasi terhangat

bengkel panggilan jogja

kami siap membantu anda dalam mengatasi problem pada mobil anda.. contact kami.

SPREADING THE PEARL

Dedication For All

iimvixby.com

Passion seorang Perawat yang hobi otomotif

Rofotaku

Otaku Area

Bentaraunik

Ur Brand Ur identity !

NANDA PRINTING RAWAMANGUN - JAKARTA

Percetakan, Foto Copy, Penjilidan, Pengetikan, Design Grafhis, Print, Copy DVD / CD, Burning / Transfer DVD/CD dan Komputer

JaTiara

A Diary To Review & Share My Random Memories

Dildaar80's Weblog

Blog berita selektif dan artikel menarik

Panginyongan

Brigade Ngapak Banyumasan

A Rindu Istiqomah

Perempuan Di Jalan Hijrah

Nunoo's Journal

An ignorant rider

Berbagi Ilmu dan Pengalaman

Motivation Your Mind

BaruHits

Menyajikan informasi paling baru akhir-akhir ini

jonegoro13

A great WordPress.com site

karismauyy.com

in my mind

Jual Tas Grosir Tas Harga Tas Konveksi Tas Pabrik Tas

Konveksi tas, produsen tas, penjual perahu karet, konveksi baju murah dijakarta

nakulasahadewa

Hangudi Becik Sejatine Becik

WARUNG BIKER

motorcycle blog & tips motor

PUSAT OLEH-OLEH KHAS BANYUWANGI - OSING DELES

Teko Banyuwangi Kanggo Banyuwangi Lan Ibu Pertiwi

BMSPEED7.COM

Blog Otomotif Roda 2 Indonesia

KOMUNITAS PUTERA KRAKATAU

Gerakan Ekowisata dan Pemberdayaan Masyarakat LAMPUNG SELATAN

Hayyu Motor Airbrush

Bengkel, Cat Motor dan Airbrush

It's More Than The Numbers

And What Will Comes Next?

BANDITZ GUARD

custom crash bar engine guard

%d bloggers like this: