jump to navigation

Barongan Ebeg January 13, 2013

Posted by I-M in CRITA, KABUDAYAN.
Tags: , , , , ,
trackback

Ebeg teluk penyu

Wulan wingi nang Benteng Pendhem Cilacap ana lomba ebeg. Dadi kelingan jaman cilik dhong esih nang nggunung. Dasare wong ndesa ya gemiyen cokan nonton ebeg. Jane ora seneng-seneng banget tapi ya mandan sering nonton asal pedek umah. Gemiyen ana sing tek wedeni sekang ebeg ya kuwe Barongane.

Mandan trauma, agi cilik bar metu tuku jajan, malah diparani barongan.

Barongan Ebeg

Tekan siki nek nyawang rupane tetap krasa wedi, najan logikane menang dadine ya biasa bae. Kan mung wong loro krodhongan kain. Ningen embuh kepriwe rupane endhas barongan ebeg kuwe pancen medeni. Nah kaya kiye endhase.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKiye mbuh kewan apa, singam, macan apa naga apa monster. Lha untune papak-papak, ana gadhile, kumise kaya kumis wong. Matane kuwe sing medeni….

Comments»

1. Maskur - January 13, 2013

Reblogged this on Learning To Live and commented:

Barongan ebeg rupane ngeri…….

2. marga - January 28, 2013

suwe ora apdet kang, padahal akeh wong jekate sing ngapak hehehe

Maskur - January 28, 2013

Hehehe…. blog loro ya kudu duwe wektu ngapdete

Dikirim saking Cilacap Bercahaya http://maskurmambangR.wordpress.com/

3. akief - September 8, 2013

Judul lagu ebeg ana maning modele wong purbalingga sih apa ya kang????

sigitwidiantopbg07 - October 4, 2013

Eling-eling kang….


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 1,645 other followers

%d bloggers like this: